Η απόφαση είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό. Και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την αντεπίθεση της στο εσωτερικό και θα είναι πολυμέτωπη, έχοντας ως στόχο να αναδείξει την διαφορετικότητα της από τους προκατόχους της στην εξουσία, αλλά και για να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη.

Η αρχή θα γίνει με την εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί για να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δανείστηκαν υπέρογκα ποσά τα προηγούμενα χρόνια τα πολιτικά κόμματα και τα μεγάλα ΜΜΕ. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που τον προέτρεψαν να επισπεύσει την κατάθεση της πρότασης για την εξεταστική επιτροπής, είχαν στο μυαλό τους ένα και μόνο να πράγμα:

Να ξετυλιχτεί όσο το δυνατόν συντομότερα, μπροστά στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας το κουβάρι που κάλυπτε το -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- "Τρίγωνο της Διαπλοκής". Πως δηλαδή οι χρεωκοπημένες τράπεζες δάνειζαν τα χρεωκοπημένα ΜΜΕ, που με την σειρά τους στήριζαν τα χρεωκοπημένα κόμματα, που δανείζονταν και αυτά χρήματα απο τις χρεοκοπημένες τράπεζες, που εν το μεταξύ είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί κατόπιν πολιτικής απόφασης των χρεοκοπημένων κομμάτων.

Το συγκεκριμένο πεδίο αντιπαράθεσης με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θεωρείται από το επιτελείο του Μαξίμου ως ιδιαίτερα προνομιακό για την κυβέρνηση.

Η επιθετική τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα περιοριστεί στην εξεταστική επιτροπή. Το αντίθετο μάλιστα. Θα επεκταθεί και μάλιστα πολύ σύντομα, καθώς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να ξεκινήσει την διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θα επικροτήσει την συγκεκριμένη απόφαση, διότι όλες οι μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους παρουσιαζούν τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς σαν τα μέσα ενημέρωσης που εμπιστεύονται λιγότερο οι Έλληνες για την ενημέρωση τους.

Την ίδια συγκρουσιακή γραμμή θα κρατήσουν και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην κόντρα ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πως στηρίζει απόλυτα τον υφυπουργό, ζητώντας του μάλιστα να φτάσει την υπόθεση στα άκρα και να προχωρήσει με οποιοδήποτε κόστος η κάθαρση, παρά τις απειλές που δέχεται η κυβέρνηση από την FIFA για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων και της εθνικής από τις διεθνής διοργανώσεις.