Η συνδρομή δωρητών αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης και στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας, τόνισε από την Τρίπολη ο υπουργός Υγείας , που βρέθηκε για τη βράβευση της δωρήτριας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, Γιαννούλας Γκουντάνη, από το νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας.

Ο υπουργός, κατά την εκδήλωση βράβευσης της κας Γκουντάνη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι φέτος θα αρχίσει να σταθεροποιείται το σύστημα υγείας, να καλύπτονται τα τεράστια κενά και να αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους πολίτες, «σε μια περίοδο», όπως είπε, «που το σύστημα υγείας έχει δοκιμαστεί και συνεχίζει να δοκιμάζεται από μεγάλες περικοπές πόρων και ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού».

Αναφερόμενος στη δωρεά της Γιαννούλας Γκουντάνη, ο κ. Ξανθός τόνισε χαρακτηριστικά πως «η συνδρομή δωρητών, απλών ανθρώπων, όπως η κ. Γκουντάνη, είναι επαινετέα και εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης και στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η δημόσια περίθαλψη χρειάζεται τέτοιου τύπου πρακτικές», υπογραμμίζοντας πως «αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη σ' αυτή τη διάθεση ανθρώπων να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο υπουργός πρόσθεσε πάντως πως χρέος της πολιτείας είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει αυτάρκεια στις υποδομές, στον εξοπλισμό και στη στελέχωση των νοσοκομείων ώστε, όπως ανέφερε, «να σχεδιάζουμε όλοι μαζί, ένα μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια, τόσο για τις λειτουργίες της υγείας όσο και για τους πολίτες».

Η Γιαννούλα Γκουντάνη ήταν μια απλή εργάτρια που ξενιτεύτηκε στην Αυστραλία μαζί με τον σύζυγό της. Δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή κι επιστρέφοντας στην πατρίδα στα γηρατειά της, προσέφερε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εκπληρώνοντας επιθυμία του συζύγου της και δώρισε ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο με επεμβατικές δυνατότητες, σώζοντας στην κυριολεξία τις ζωές πολλών Πελοποννησίων, αφού είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Πελοπόννησο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δωρεές της στο νοσοκομείο είναι πολλές και συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασίλης Ψυχογιός, μίλησε για εκπλήρωση ενός οφειλόμενου χρέους προς το πρόσωπο της κ. Γκουντάνη, εκ μέρους της Ιατρικής κοινότητας της Αρκαδίας, αλλά και της κοινωνίας. Απευθυνόμενος προς τη δωρήτρια, σημείωσε πως, δείχνοντας αισθήματα φιλοπατρίας και φιλανθρωπίας, έκανε την απόλυτη υπέρβαση και με τους κόπους μιας ζωής πραγματοποίησε μια ανεκτίμητη προσφορά στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και στους ασθενείς της Αρκαδίας και της ευρύτερης περιφέρειας, «σε εποχές δύσκολες, όπου κυριαρχούν ο κυνισμός και η αβάσταχτη ιδιοτέλεια, σε εποχές που το εγώ υπερκεράζει το εμείς».

Με επαινετικά λόγια για την Γιαννούλα Γκουντάνη κι εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, μίλησαν ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή στο νοσοκομείο Βενετσάνος Πονηράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Παναρκαδικού νοσοκομείου, Δημήτρης Χρυσός και τις επέδωσαν τιμητικά διπλώματα και πλακέτες.