Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αποκαλύψεις των Wikileaks, δηλώνοντας πως οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές σε όλους άλλα δεν θα πρέπει να λυθούν σε βάρος της Ελλάδας. 

Μιλώντας από τη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

Προειδοποιώ την Κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχουμε να ξαναζήσουμε το περσινό φιάσκο. Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια & το απόρρητο των επικοινωνιών.Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά.

«Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στον απόηχο της έκκλησής του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε με νόημα ότι «η αντίστροφη μέτρηση άρχισε» και εκτίμησε πως «δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και των ψεμάτων».

«Η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία ασφυκτιούν, υπογράμμισε ο κ Μητσοτάκης. «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.  Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο για να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα.

Υποστήριξε ακόμη πως η ΝΔ έχει τη γνώση και το σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη.

«Ελάτε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε την καταστροφή, να βάλουμε φραγμό στην αντιδημοκρατική εκτροπή. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού, των ψεμάτων και της καταστροφής. Μαζί δημιουργούμε την πραγματική ελπίδα! Με την αλήθεια, με την αλληλεγγύη, με την ανάπτυξη. Μαζί δίνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και στους Έλληνες!», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηλίτευσε τις πρακτικές που ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις που μοίραζε και αθέτησε και υπογράμμισε τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής του, τονίζοντας: 

Η κοινωνία κινδυνεύει από ασφυξία. Οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη απειλούνται από νέα φοροκαταιγίδα. Βλέπετε, η κυβέρνηση αυτή 15 μήνες τώρα, παριστάνοντας ότι διαπραγματεύεται διέλυσε την οικονομία. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, η ύφεση έχει επανέλθει δριμύτερη, η κατανάλωση συρρικνώνεται. Οι αγρότες απειλούνται και οι συνταξιούχοι φοβούνται τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους. Οι απλοί άνθρωποι αγωνιούν, πνίγονται, ασφυκτιούν. Όσο περνά ο καιρός και δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Ξέρετε πού τον έφτασαν; 5,4 πρόσθετα δισ, ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση. Χρήματα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες. Η φοροκαταιγίδα τους απειλεί τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης. Αυτοί είπαν ψέματα, αυτοί για να δικαιολογηθούν παριστάνουν ότι δήθεν διαπραγματεύονται.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχουν άλλες πολιτικές που μπορούν να βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάκαμψης. Και πρόσθεσε:

Έχουμε τη γνώση και το σχέδιο που θα μας οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση.  Στην ανάπτυξη και την ευημερία. Για αυτό πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας και οι ανίκανοι λαϊκιστές που μας κυβερνούν.  Για αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατόν να πιάσει το τιμόνι της Ελλάδας η Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος δε στα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική Περιφέρεια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Στη δική μας πρόταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν κεντρική θέση. Ξέρω πολύ καλά ότι τα αγροτικά μας προϊόντα μπορούν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά.  Έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα  όπου παραγωγοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.  Εμείς όμως στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα.  Το Κράτος συμπαρίσταται στον αγρότη, τον παραγωγό, τον μεταποιητή – δεν τον δυσκολεύει, δεν τον εκδικείται. Το Κράτος φροντίζει για απλές διαδικασίες στην καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων. Το Κράτος φροντίζει τους αγρότες εξασφαλίζοντάς τους ασφάλεια και σιγουριά.  Για αυτό ο Ο.Γ.Α. πρέπει να διατηρηθεί αυτόνομος.  Το Κράτος βοηθά τους αγρότες στη μείωση του κόστους παραγωγής.  Το Κράτος βοηθά στην αναβάθμιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων παρέχοντας τεχνογνωσία και τις αναγκαίες προϋποθέσεις.  Το Κράτος βοηθά στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό.  Και βέβαια το Κράτος οφείλει να φορολογεί δίκαια, αφού όμως πρώτα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Έτσι θα αναγεννήσουμε την ελληνική ύπαιθρο. Όχι με φοροκαταιγίδα.  Όχι με μέτρα που αυξάνουν το κόστος παραγωγής.  Όχι με πολιτικές ασφυξίας και αποκλεισμού για τους αγρότες».