«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποβάλει το ΔΝΤ σαν να ήταν κακός μαθητής, μόνοι μας δεν μπορούμε να το διώξουμε», δήλωσε ο Κώστας Χρυσόγονος, στον απόηχο της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου στα Wikileaks.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Μην κοροϊδευόμαστε, αν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών οχυρώνεται πίσω από το Ταμείο σου κόβει τα πόδια, "δεν μπορώ σού λέει να περάσω τη συμφωνία στη Μπούντεσταγκ χωρίς το Ταμείο". 

«Η παρουσία τους όμως δεν είναι ωφέλιμη... Το ΔΝΤ δανείζει ελάχιστα λεφτά, με πολύ υψηλό επιτόκιο ενώ στο σκέλος των μέτρων οι εκτιμήσεις τους είναι εντελώς αναξιόπιστες» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, το ΔΝΤ πιέζει μεν για απομείωση του χρέους αλλά ώς τώρα «είναι αποτελεσματικοί μόνο στα φορολογικά μέτρα, ενώ είναι αναποτελεσματικοί στις πιέσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους.» 

«Για να αποπληρωθεί μέρος του χρέους στους δανειστές πρέπει να δανείζεσαι από τις αγορές, για να δανειστούμε από τις αγορές πρέπει να μειωθεί μέρος του χρέους» δήλωσε ο κ. Χρυσόγονος.