Σαν το τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι περιμένουν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στη... ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ! Τι αφορά τα δύο μικρά κόμματα η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα; Η απάντηση είναι απλή: θα μάθουν πόσο έχει προχωρήσει το "μπάσιμο" του ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις τους.

Γιατί, μπορεί ο Φώτης Κουβέλης να έχει αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά είναι άλλο πράγμα να παραμένει ανένταχτος και άλλο να γίνει υπουργός του Τσίπρα. Και στο ΚΙΔΗΣΟ υπάρχουν πληροφορίες για φλερτ της κυβέρνησης με μία σειρά στελεχών, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μέχρι στιγμής, όμως, όλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό, καθώς προηγούνται αξιολόγηση, ασφαλιστικό και προσφυγικό, θέματα που θα κρίνουν και το μέγεθος της ανάγκης που θα έχει ο πρωθυπουργός να αναζητήσει ενισχύσεις σε χώρους εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια κανείς δε θέλει νε εκτεθεί πριν κάτι σιγουρευτεί. 

Άλλωστε, ο ανασχηματισμός δεν είναι το μόνο ενδεχόμενο εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα. Υπάρχει και η προοπτική των εκλογών, οπότε είναι προφανές ότι πολλοί θα ενδιαφερθούν για μια θέση στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι στα καλύτερά του, αλλά στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα είναι σίγουρα ένα σκάφος μεγαλύτερο (για την ώρα) από τα υπόλοιπα, που αντιμετωπίζουν τους ισχυρούς ανέμους της κρίσης.

Άνεμοι που έχουν ρίξει δεκάδες πρώην βουλευτές στη "θάλασσα" της πολιτικής ανυπαρξίας. Στελέχη που αναζητούν μια σανίδα σωτηρίας για να κρατηθούν στην επιφάνεια.