Οι αποκαλύψεις για το ΔΝΤ, αποτέλεσαν βασικό ζήτημα στη σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου «η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το Βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία». 

«Μία ανοησία που όλοι οφείλουμε να αποτρέψουμε», σημειώνει ανεβάζοντας τους τόνους. 

Όπως τονίζουν, «η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, περα από οσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου». 

Τέλος, επισημαίνεται πως «σε ο,τι αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των Wikileaks».

Εξάλλου όπως έχει γράψει το newpost το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να πιστεύει πως, παρά τα όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των επιτελείων των δανειστών, μια συμφωνία με ορίζοντα τα μέσα Απριλίου, είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστική. Προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες. Αυτή την αίσθηση άφησε και την προηγούμενη Πέμπτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο Ντεκλάν Κοστέλο, μιλώντας σε ευρωβουλευτές που παρακολουθούν την πορεία του ελληνικού μνημονίου. Άλλωστε, οι ευρωπαίοι είναι εκείνοι που δια στόματος του Γερούν Ντάισελμπλουμ υποσχέθηκαν την έναρξη της συζήτησης για το χρέος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάτι που αποτελεί και τον κύριο στόχο της κυβέρνησης. 

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις 19:30

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στις 19:30 συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υπό τον Αλέξη Τσίπρα και σίγουρα θα γίνει αναφορά στις αποκαλύψεις για το ΔΝΤ