Την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά η ένωση Κεντρώων με επιστολή προς τον Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή τις εξελίξεις από την διαρροή των συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ. 

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ''να συγκαλέσετε άμεσα συμβούλιο αρχηγών προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που άπτονται των συμφερόντων της χώρας''. 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή: 

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Αθήνα, 4 Απριλίου 2016
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Τις τελευταίες μέρες γινόμεθα μάρτυρες μιας εικόνας για τη χώρα που δεν είναι καθόλου κολακευτική. Αξιοποιώντας μια τηλεφωνική υποκλοπή ερχόμεθα ως χώρα σε σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δυστυχώς και με την Ευρώπη.

Και το χειρότερο, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις σχέσεις ΔΝΤ και Ευρώπης νομίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσουμε οφέλη.

Επειδή κάτι τέτοιο μόνο διαπραγμάτευση δεν είναι και επειδή υπάρχει σαφής κίνδυνος να διαταράξουμε τις σχέσεις της χώρας μας και με τις δύο πλευρές με τελικό θύμα την Ελλάδα, η οποία ή θα υποχρεωθεί να υπογράψει ό,τι της ζητηθεί ή θα πάρει την άγουσα εκτός ΕΥΡΩ και επειδή εσείς με τον θεσμό που αντιπροσωπεύετε είστε ο υπερασπιστής της κοινωνικής γαλήνης και της διεθνούς εικόνας της χώρας,
Σας ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη σύνοδο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που άπτονται των συμφερόντων της χώρας και που εγγυώνται την προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Βασίλειος Λεβέντης