Λάβρος εμφανίστηκε σε σχέση με την διόγκωση του θέματος των wikileaks ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι ''δεν ωφελεί τη χώρα μας'', ενώ σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι ''το πάλεψε αλλά έχασε, βλάπτοντας βαθιά τη χώρα''. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο:

Η διάσταση που πήρε το θέμα σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα δεν ωφελεί τους πολίτες και την οικονομία, το κλίμα που υπάρχει και είναι κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι σ’ αυτή τη συνομιλία που δεν το ξέρουμε και δεν το ξέρει η κυβέρνηση, τίποτε που δεν θα έπρεπε να το έχει καταλάβει προ πολλού η κυβέρνηση. Με συγχωρείτε, αλλά δεν έχουν κρύψει ποτέ τις απόψεις τους. Μου λένε ότι κακώς συγκρούστηκα με την τρόικα στα τέλη Αυγούστου του 2011, γιατί δεν είχαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και έπρεπε να πάμε σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και η βάση της σύγκρουσης αυτής ήταν πάντα να μην παίρνουμε δημοσιονομικά μέτρα, μέτρα λιτότητας, χωρίς να έχουμε στόχο εξόδου από το Μνημόνιο.

Την ίδια στιγμή μίλησε για την εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με πιθανό πιστωτικό γεγονός: ''Εδώ υπάρχει πράγματι ένας υπαινιγμός ότι οι Έλληνες θέλουν μια μεγάλη πίεση, να πάνε στα πρόθυρα του να συμβεί ένα πιστωτικό γεγονός, όμως ποιος μας πήγε στα πρόθυρα του πιστωτικού γεγονότος; Ο κ. Τσίπρας μάς πήγε, διότι η μέθοδος είναι να τρώμε το χρόνο και να κολλάμε τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και μετά να υποχωρούμε κατά κράτος, λέγοντας στους πολίτες ότι αγωνιστήκαμε, αλλά τι να κάνουμε, είναι αρνητικοί οι διεθνείς συσχετισμοί. Τι να κάνουμε, το παλέψαμε… Το πάλεψε το παλικάρι, αλλά έχασε, βλάπτοντας βαθιά τη χώρα΄΄. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο: 

Εδώ, κατηγορείται ευθέως η ελληνική κυβέρνηση ότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα και υποκλέπτει συνομιλίες και ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας των στελεχών (του ΔΝΤ), τα οποία στηρίζει η κυρία Λαγκάρντ. Αν αύριο η κυρία Λαγκάρντ δώσει εντολή προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη, τι θα γίνει; Δεν πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση αυτή; Είπα ότι όταν βρίσκεσαι υπό ελληνικού εδάφους, πρέπει να βρίσκεται υπό την προστασία του ελληνικού κράτους Δικαίου. 

Για το αν αναμένονται πολιτικές εξελίξεις ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε:

Πολιτικές εξελίξεις προέρχονται είτε επειδή χάνεις την εμπιστοσύνη των βουλευτών σου είτε επειδή πια οι δημοσκοπήσεις είναι τέτοιες που καταγράφουν μια δυσαρέσκεια γιγαντιαία της κοινωνίας. Θα δούμε ποια θα είναι τα μέτρα και τι θα ψηφιστεί, δεν έχουμε ησυχάσει. Κάθε μέρα, υπάρχει μια νέα απειλή για φόρους και περιορισμό των συντάξεων. Έχουμε μπει ξανά σε ένα κλίμα 2010, εν έτει 2016. Μεγάλο κατόρθωμα, δηλαδή, της αντιμνημονιακής, προοδευτικής, ετερόκλητης και ακροδεξιο-αριστερής κυβέρνησης!