Επιχείρηση συσπείρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να ενημερώσει σήμερα στις 19.30, ωστόσο ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της ομιλίας του, τους βουλευτές του κόμματος του για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητα. Φυσικά το ενδιαφέρον όλων αναμένεται να στραφεί στα όσα θα πει για την υπόθεση των συνομιλιών Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αλλά και για την συνολική στάση του Δ.Ν.Τ σε ολόκληρη την διαπραγμάτευση. 

Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί στις συζητήσεις που θα έχουν αυτές τις ημέρες οι υπουργοί που εμπλέκονται στις συνομιλίες με το κουαρτέτο. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει μηνύματα τόσο στο εσωτερικό, που θα έχουν ως αποδέκτες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και στο εξωτερικό.  

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε και μπαίνει σταδιακά στην τελική ευθεία. Το τελευταίο που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση, θα ήταν να προκληθούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως οι βουλευτές θα πρέπει να προετοιμαστούν ενόψει της δύσκολης -γι αυτούς- συνέχεια. Άλλωστε, όλοι αναγνωρίζουν πως αυτά που θα κληθούν να ψηφίσουν, μόνο εύκολα δεν θα είναι.