Για «βρώμικα παιχνίδια» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολιάζοντας τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου από το Wikileaks.

«Δεν ξέρω ποιος έκανε την υποκλοπή, ποιος τη “διέρρευσε”, αλλά δεν νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια με τις υποκλοπές, διαρροές τηλεφωνικών συνομιλιών μπορούν να βγάλουν κάπου, είναι βρόμικα παιχνίδια» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο Πρακτορείο FM και πρόσθεσε:

ΕΕ και ΔΝΤ βυσσοδομούν και έχουν μια πολιτική δημίου απέναντι στη χώρα μας.

Στη συνέχεια επανέλαβε τη θέση της Λαϊκής Ενότητας, για άμεση απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις και άμεση αποχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών από τη χώρα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι κακώς υπολογίζει να προχωρήσει γρήγορα η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση διότι –όπως είπε χαρακτηριστικά– θα στενάξει ο ελληνικός λαός και δεν πρόκειται να υπάρξει προοπτική με τα μέτρα που σχεδιάζονται.

Ο κ. Λαφαζάνης, εξάλλου, αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, ότι η διαρροή των συνομιλιών αποτελεί «δώρο» για την ελληνική πλευρά και τόνισε ότι θα ήταν λάθος η κυβέρνηση να ταχθεί στο πλευρό κάποιας από τις δύο πλευρές (ΕΕ και ΔΝΤ). «ΔΝΤ και Γερμανία βλάπτουν πολύ σοβαρά τη χώρα μας και το θέμα δεν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στους δύο», είπε και χαρακτήρισε «δήμιους» τους δανειστές.