Για την αποκάλυψη του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου από τα Wikileaks τοποθετήθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Όπως σημείωσε, η αποκάλυψη του Wikileaks «"έκαψε" το σενάριο των αναβολών και των καθυστερήσεων που μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιστωτικό γεγονός και να φτάσουμε μέχρι το καλοκαίρι με εμπλοκές. Τώρα πρέπει όλοι να αποδείξουν έμπρακτα ότι αυτό που λένε το εννοούν. Μια γρήγορη, επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

«Η αυστηρότητα και η οξύτητα του τόνου της απάντησης της κ. Λαγκάρντ δεν μπορεί να αναιρέσει τα όσα αποκαλύφθηκαν από τον διάλογο των συνεργατών της» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «από τη στιγμή που το ΔΝΤ έστω με αυτή την «ξινή» επιστολή της Λαγκάρντ λέει ότι δεν θέλω πιστωτικό γεγονός θέλω κι εγώ γρήγορη αξιολόγηση, μένει να αποδείξει στην πράξη αυτό που λέει».

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι «που είναι και αυτοί που βάζουν τα λεφτά, Κομισιόν, ΕΚΤ και ΕSM, έχουν βρει έναν δρόμο με την ελληνική κυβέρνηση». «Όλοι πλην του ΔΝΤ έχουν συμφωνήσει ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία του καλοκαιριού» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.