current views are: 7

4 Απριλίου 2016
Δημοσίευση16:26

Διαψεύδει τα περί υποκλοπής του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου η ΕΥΠ

Απάντηση σε αναφορές του Τύπου ότι η διαρροή της συνομιλίας του Πουλ Τόμσεν με τη Ντέλια Βελκουλέσκου που αποκάλυψε το Wikileaks προέρχεται από ελληνική υποκλοπή, δίνει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Δημοσίευση 16:26’

Απάντηση σε αναφορές του Τύπου ότι η διαρροή της συνομιλίας του Πουλ Τόμσεν με τη Ντέλια Βελκουλέσκου που αποκάλυψε το Wikileaks προέρχεται από ελληνική υποκλοπή, δίνει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Απάντηση σε αναφορές του Τύπου ότι η διαρροή της συνομιλίας του Πολ Τόμσεν με τη Ντέλια Βελκουλέσκου που αποκάλυψε το Wikileaks προέρχεται από ελληνική υποκλοπή, δίνει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

«Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας» αναφέρει ο κ. Ρουμπάτης και διαψεύδει τα περί υποκλοπής τονίζοντας:

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel έδειξε την ΕΥΠ ως πηγή της διαρροής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών ΕΥΠ, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της.

Όπως αναφέρει η Tagesspiegel, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Wikileaks

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στη συνομιλία του με την επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα Ντέλια Βελκουλέσκου τάσσεται ανοιχτά υπέρ της καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Η απόδοση του ονόματος Velculescu ως Velkouleskou, σημειώνει η εφημερίδα, είναι ενδεικτικό ότι «μεσολάβησε ελληνικό χέρι».

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το Wikileaks μέσω Twitter έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό, αναλαμβάνοντας το ίδιο την ευθύνη για το ορθογραφικό λάθος. 


σχετικα αρθρα