Με ειρωνικά σχόλια «υποδέχτηκαν» στο Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός μαζί με τον στενό του συνεργάτη και υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά είχαν ιδρύσει τεχνική εταιρεία την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του. 

Πηγές του Μαξίμου σχολιάζουν πως το δημοσίευμα είναι αστείο, η υπόθεση αυτή είναι πολύ παλιά, και αυτό που δημοσιεύει η εφημερίδα είναι αναμάσημα δημοσιευμάτων από το 2009 (Πρώτο Θέμα, Παραπολιτικά) και δεν υπάρχει καμία παρανομία, αφού όλα είναι δηλωμένα κανονικά.

Μάλιστα όπως προσθέτουν, ο Αλέξης Τσίπρας μόλις εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά μεταβίβασε αμέσως το μερίδιο του στην αδερφή του, ενώ εξηγούν πώς όταν είχε έρθει (το 2009) η υπόθεση αυτή στο φως της δημοσιότητας είχαν δοθεί όλες οι απαραίτητες απαντήσεις.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το δημοσιεύμα αυτό έρχεται σήμερα ως αντιπερισπασμός στα όσα έρχονται στη δημοσιότητα με τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση Panama Papers που αποκαλύπτει παγκόσμιο δίκτυο φοροδιαφυγής.