Ανακοίνωση που σχολιάζει το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων για την εταιρεία που είχαν συστήσει ο πρωθυπουργός και ο Νίκος Παππάς εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, μιλώντας για ''παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας'' και συμπληρώνοντας ότι ''ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία''. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.
Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!
Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!
 
ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).
ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το newpost, με ειρωνικά σχόλια «υποδέχτηκαν» στο Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός μαζί με τον στενό του συνεργάτη και υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά είχαν ιδρύσει τεχνική εταιρεία την οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του. 

Πηγές του Μαξίμου σχολιάζουν πως το δημοσίευμα είναι αστείο, η υπόθεση αυτή είναι πολύ παλιά, και αυτό που δημοσιεύει η εφημερίδα είναι αναμάσημα δημοσιευμάτων από το 2009 (Πρώτο Θέμα, Παραπολιτικά) και δεν υπάρχει καμία παρανομία, αφού όλα είναι δηλωμένα κανονικά.

Μάλιστα όπως προσθέτουν, ο Αλέξης Τσίπρας μόλις εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά μεταβίβασε αμέσως το μερίδιο του στην αδερφή του, ενώ εξηγούν πώς όταν είχε έρθει (το 2009) η υπόθεση αυτή στο φως της δημοσιότητας είχαν δοθεί όλες οι απαραίτητες απαντήσεις.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το δημοσιεύμα αυτό έρχεται σήμερα ως αντιπερισπασμός στα όσα έρχονται στη δημοσιότητα με τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση Panama Papers που αποκαλύπτει παγκόσμιο δίκτυο φοροδιαφυγής.