Βαλίτσες για τις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζει εκτός απροόπτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Πέμπτη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν δεν συμβεί κάτι έκτακτο θα βρεθεί για πρώτη φορά ως πρόεδρος της ΝΔ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με επίσημο λόγο την παρουσία του στις εκδηλώσεις της ομογένειας για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ στις 12 Απριλίου, ενώ θα έχει το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, καθώς εμφανίζεται έντονα ανήσυχος ότι ενδεχομένως και να επαναληφθεί ο όλεθρος, όπως τον χαρακτηρίζουν στη ΝΔ, του Ιουλίου του 2015, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, στα capital controls, στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, στην κατάρρευση της οικονομίας και τελικά στο 3ο Μνημόνιο.

Οι ανησυχίες αυτές του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εντείνονται όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου και από τη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως τόνιζε η ίδια πηγή, δεν απάντησε σε κανένα από τα επτά συγκεκριμένα ερωτήματα που του είχε θέσει νωρίτερα η Συγγρού.

Μεταξύ άλλων από τη ΝΔ, καλούν τον πρωθυπουργό, που όπως υπενθυμίζουν το καλοκαίρι μαζί με τον κ. Τσακαλώτο παρακαλούσε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα για 3 χρόνια, να απαντήσει αν θεωρεί σύμμαχο το Ταμείο και τη συμμετοχή του αναγκαία ή όχι. Επίσης σε πρώτο πρόσωπο ρωτούν τον κ. Τσίπρα τι πραγματικά σχεδιάζει και τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση ρήξης με το Ταμείο και αδιεξόδου στην αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ, περιμένουν εξελίξεις και συνέχεια στο σίριαλ με το ΔΝΤ καθώς θεωρούν ότι η απάντηση Λαγκάρντ προς τον πρωθυπουργό οριοθετεί ένα καινούριο περιβάλλον στη διαπραγμάτευση, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καρκινοβατεί». Παράλληλα μίλησε για «επικοινωνιακά παιχνίδια» του κ. Τσίπρα με τη ΝΔ να χρησιμοποιεί πλέον τον όρο «παρέα του Μαξίμου», όταν αναφέρεται στην κυβέρνηση.

Λόγω των τραγικών κυβερνητικών χειρισμών, πάντως, στη Συγγρού βλέπουν ραγδαία κατάρρευση της κυβέρνησης, με τον κ. Μητσοτάκη να προχωρά σε πρωτοβουλίες, που όπως λέει σε συνομιλητές του, «θα δημιουργήσουν συνθήκες, όχι απλά μιας διαφαινόμενης πολιτικής νίκης, αλλά και μιας πολιτικής κυριαρχίας». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δράση «Συμμετέχω στη Ν.Δ.», την ηλεκτρονική πλατφόρμα της οποία παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης και αφορά τη δυνατότητα να συμμετέχουν και μη μέλη στις Γραμματείες του κόμματος και στο Συνέδριο ως θεματικοί Σύνεδροι για τη διαμόρφωση της γαλάζιας πολιτικής.