Την πεποίθηση ότι θα πρέπει να κλείσει όσο το συντομότερο η αξιολόγηση έτσι ώστε το ΔΝΤ να μην ζητά συνεχώς νέα μέτρα εξέφρασε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο: 

Αυτό που λέμε και τώρα, είναι τι κάνει η ίδια η κυβέρνηση για αυτό το θέμα. Θα πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας, να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν νωρίτερα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσον αφορά την ουσία θα έπρεπε η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις πιθανές διαφωνίες μεταξύ εταίρων-δανειστών, να πετύχει το κατάλληλο μίγμα. Εκεί που χρειαζόμαστε πολιτικές απασχόλησης και όχι τόσο δογματικής λιτότητας, να αξιοποιήσει φωνές ευρωπαϊκές που υπάρχουν σε αυτή την κατεύθυνση και όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους να αξιοποιήσει τις φωνές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αντί για αυτό κάνει το ακριβώς αντίθετο, δεν αξιοποιεί καμία φωνή. Δεν μας βοηθούν οι διαρροές των διαλόγων. Δεν βοηθά στο θέμα της αξιοπιστίας της χώρας μας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να μην εμπλακούν σε ατέρμονες συζητήσεις. «Πρώτα να πάμε σε περαιτέρω σύγκληση με βάση το έργο της επιτροπής και τις προγραμματικές θέσεις, με μεταβατικό φορέα ένα πολυκομματικό σχήμα με στόχο γρήγορα να γίνει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα που έχει ανάγκη ο τόπος».