Με τον Πάνο Καμμένο θα συναντηθεί σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ με επίκεντρο το προσφυγικό.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αυστριακού υπουργού Άμυνας, Στέφαν Χιρς, πρόθεση του κ. Ντόσκοτσιλ- ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί και τα καταλύματα προσφύγων στον Πειραιά- είναι η διατήρηση της βάσης επικοινωνίας και η ειλικρινής συζήτηση για το πώς μπορεί να υπάρξει στήριξη της Ελλάδας στην προστασία των συνόρων και την επαναπροώθηση προσφύγων.

Επιπλέον, ο Αυστριακός υπουργός επιθυμεί να ενημερώσει τον Έλληνα ομόλογό του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου των υπουργών Άμυνας της λεγόμενης Κεντροευρωπαϊκής Αμυντικής Συνεργασίας, την οποία ο ίδιος είχε συγκαλέσει την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, στη Βιένη, όπου συμφωνήθηκε η προώθηση δημιουργίας μίας πολιτικο-στρατιωτικής αποστολής για την υποστήριξη της Frontex.

Η επίσκεψη του κ. Ντόσκοτσιλ στην Αθήνα πραγματοποιείται μόνο μερικές εβδομάδες μετά την άρνηση της ελληνικής πλευράς να δεχθεί επίσκεψη- στα τέλη Φεβρουαρίου- της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών, Γιοχάνας Μικλ-Λάιτνερ, εξαιτίας των επανειλημμένων φραστικών επιθέσεων, κατηγοριών και απειλών της εναντίον της Ελλάδας, σε σχέση με τους ελληνικούς χειρισμούς στην προσφυγική κρίση, αλλά και εξαιτίας της πρόσφατης Διάσκεψης της Βιένης για τα Δυτικά Βαλκάνια.