Μήνυμα στην κυβέρνηση για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, σημειώνοντας ότι θα στηρίξει στη Βουλή όσα μέτρα κρίνει προς όφελος της χώρας, έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Προσερχόμενος στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι : «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εχθρούς. Έχει ανάγκη από στέρεες συμμαχίες. Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κυνηγά φαντάσματα. Πρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της χώρας και να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές μήπως και μπορέσουμε κάποια στιγμή να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο της κρίσης».

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση και το θέμα της αξιολόγησης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι «οι εκκρεμότητες της χώρας δεν μπορούν να συνεχίζονται γιατί η οικονομία είναι γονατισμένη όπως και η κοινωνία».

«Άρα», τόνισε, «θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει το θάρρος να προχωρήσει στην επόμενη πράξη: να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μήπως με κάποιο τρόπο η οικονομία αρχίσει να παίρνει μπροστά».

Σε ερώτηση για το αν σημαίνει ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή απάντησε:  «Το Ποτάμι πάντα στηρίζει αυτό που είναι καλό για τη χώρα. Δεν είναι όμως διατεθειμένο να στηρίξει λαϊκίστικες αποφάσεις μιας κυβέρνησης που θυσιάζει πολλά στο επικοινωνιακό πεδίο και όχι προς όφελος της χώρας».