Σκουρλέτης: Γίνεται συζήτηση για ΕΦΚ στο αέριο κίνησης

Σκουρλέτης: Γίνεται συζήτηση για ΕΦΚ στο αέριο κίνησης

Επιβεβαίωσε τα σενάρια περί επιβολής ΕΦΚ στο φυσικό αέριο κίνησης ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Αυτό το οποίο έχει ακουστεί και συζητιέται εξ όσων γνωρίζω, χωρίς να έχει τίποτα κλειδώσει αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αέριο κίνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος στη συνέχεια επανέλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησης για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ:

Ανάλογα, λοιπόν, με την αποτελεσματικότητα αυτής της ρύθμισης (σ.σ 36 δόσεις) θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες μέσα στο 2016, στο τέλος δηλαδή αυτού του τριμήνου που θα ισχύσει αυτή η ρύθμιση, αν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να προβούμε έστω και σε μια μικρή μείωση των τιμών.

«Βεβαίως, πάντοτε με την προϋπόθεση ότι είναι αυτή η τάση των τιμών αερίου, πετρελαίου και με δεδομένο βέβαια, το οποίο μην το παραβλέπουμε, ότι η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα είναι σε μια μεταβατική φάση και είναι δικαιολογημένο σε ένα βαθμό να δημιουργεί μια ανασφάλεια στην ίδια τη ΔΕΗ και τη διοίκηση της» επεσήμανε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο