Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνει το θέμα της διαρροής των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, σε επιστολή της προς τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών στο χώρο του διαδικτύου, οργανισμό για τον όποιο είναι η υπεύθυνη ευρωβουλευτής από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ανέλυσε την ανάγκη για ασφαλείς διόδους επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Καϊλή επισημαίνει ότι «σε μια εποχή που πολιτικές εξελίξεις εκβιάζονται, και διαπραγματεύσεις κατευθύνονται με μεθόδους κατασκοπείας, είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τις συνομιλίες στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείς και ακέραιες».

Η ευρωβουλευτής στην επιστολή της προτείνει την ανάληψη δράσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό, ο οποίος εδρεύει στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων, μια ενημερωτική καμπάνια για τους κινδύνους των κυβερνοεπιθέσεων και τέλος η κατάθεση προτάσεων ή ακόμα και ανάπτυξη μεθόδων και λογισμικού κρυπτογράφησης από τον οργανισμό για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αποτελούν τα τρία στάδια δράσης που προτείνει η ευρωβουλευτής για την διασφάλιση της ακεραιότητας των διαδικασιών.