Τη σφοδρή αντίδραση του Στέλιου Παππά, προκάλεσαν οι κατηγορίες των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Βρούτση και του Ποταμιού Κατερίνας Μάρκου ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις προσφυγικές ροές.

Απευθυνόμενος στους δύο βουλευτές, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, είπε:

Έχουμε διδάξει πολιτισμό στην Ευρώπη... Στις προηγούμενες κυβερνήσεις έλληνες πολίτες, Χρυσαυγίτες, σκότωναν τους μετανάστες στους δρόμους. Τι θέλετε να κάνουμε να τους σκοτώνουμε;

«Τι να κάνουμε να τους βουλιάζουμε; (...) Τι θέλετε να κάνουμε, να πνίγουμε τους μετανάστες; Με την Αμυγδαλέζα καταφέρατε να συγκρατήσετε τους μετανάστες» , πρόσθεσε.

Όσον αφορά το ΔΝΤ, ο κ. Παππάς δήλωσε:

Αν το ΔΝΤ επιμένει να παραβιάσουμε τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει υπάρχει ένας δρόμος και ο δρόμος είναι να πάρει το βαλιτσάκι του και να πάει από εκεί που ήρθε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν επιμένουν από το ΔΝΤ να παραβιάσουμε τη συμφωνία το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: 

Ηταν πεντακάθαρο από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι εδώ το ΔΝΤ θέλει να παραβιάσουμε τη συμφωνία. Το ζήτημα δεν είναι αυτό και ομολογώ ότι εκπλήσσομαι με τον τρόπο που κάθε φορά μπαίνουν τα ερωτήματα. 

«Το ζήτημα είναι αν θα υπάρξει ένα συνολικότερο μέτωπο που θα λέει σε Ελλάδα και Ευρώπη, κοιτάξτε αυτή είναι η συμφωνία και αυτή θα πρέπει να τηρηθεί και δεν μπορεί να υπομείνουν οι λαοί πιέσεις άλλες για παραβίαση συμφωνιών. Τα ζητήματα δεν λύνονται μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και σε επίπεδο συσχετισμών. Οφείλουμε να φτιάξουμε συσχετισμούς που δεν θα επιτρέπουν τις παραβιάσεις», επεσήμανε ο Στέλιος Παππάς