current views are: 8

6 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:54

ΝΔ: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να δραπετεύσει

Αντίστροφα μετρούν το χρόνο της σημερινής κυβέρνησης στη ΝΔ, καθώς θεωρούν πως είτε αργά είτε γρήγορα, μόνο και μόνο από το θέμα της οικονομίας, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε νέο αδιέξοδο.

Δημοσίευση 10:54’

Αντίστροφα μετρούν το χρόνο της σημερινής κυβέρνησης στη ΝΔ, καθώς θεωρούν πως είτε αργά είτε γρήγορα, μόνο και μόνο από το θέμα της οικονομίας, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε νέο αδιέξοδο.

Αντίστροφα μετρούν το χρόνο της σημερινής κυβέρνησης στη ΝΔ, καθώς θεωρούν πως είτε αργά είτε γρήγορα, μόνο και μόνο από το θέμα της οικονομίας, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε νέο αδιέξοδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η Συγγρού τα τελευταία εικοσιτετράωρα χρησιμοποιεί υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και νέους επικοινωνιακούς όρους όταν αναφέρεται στον κυβερνητικό σχηματισμό, όπως «η παρέα του Μαξίμου», που εισήγαγε χθες ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη Λεωφόρο Συγγρού το «αργά ή γρήγορα» για την αποχώρηση της κυβέρνησης έχει να κάνει με το τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας στη διαπραγμάτευση. Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, είναι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε μια «θριαμβευτική συνθηκολόγηση», όπως λένε, που θα κοστίσει στους Έλληνες πολίτες 5,5 δις ευρώ, αποκλειστικά και μόνο λόγω των χειρισμών του Μαξίμου που τόσο καιρό δεν έκλεισε την αξιολόγηση.

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, είναι ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε σύγκρουση και τελικά σε ρήξη με το Ταμείο προκειμένου να δραπετεύσει από την εξουσία, γεγονός που θα φέρει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές. Ωστόσο στη Συγγρού εκτιμούν ότι ακόμη και αν κλείσει η αξιολόγηση ο πρωθυπουργός ενδεχομένως και να προκαλέσει επίσης σύντομα εκλογές για να μην εφαρμόσει ο ίδιος τα σκληρά μέτρα που θα ψηφίσει.

Σε κάθε περίπτωση όποιο και από τα δύο σενάρια να γίνει πραγματικότητα, όπως επισημαίνουν από τη ΝΔ, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τους πολίτες, χωρίς ωστόσο να μπορούν στη Συγγρού να πουν με σιγουριά τι τελικά θα πράξει ο πρωθυπουργός. Άλλωστε, όπως επεσήμανε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, μόλις προχθές στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα και λίγες ώρες αργότερα στο Βερολίνο, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι «το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022». 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει πάντως, να στοχοποιείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια επιχείρηση αποδόμησης του προσώπου του, όπως φάνηκε χθες από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η Συγγρού για την εταιρία του πρωθυπουργό και τις τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης των ετών 2009 και 2010.


σχετικα αρθρα