Το απόγευμα θα συναντηθούν τελικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Xουλιαράκης, με τους επικεφαλής των θεσμών. 

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 18.30 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση θα συζητηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, (στη διαρροή η Ντέλια Βελκουλέσκου τον αναφέρει ως μέτρο που θέλουν και οι τέσσερις θεσμοί) θα πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην αμόλυβδη. Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μία φορά να εξωραΐσει την εικόνα λέγοντας ότι η επιβάρυνση θα μείνει κάτω από τα 9 λεπτά το λίτρο, η αλήθεια όμως είναι ότι μόλις υπολογιστεί και ο ΦΠΑ, η τελική αύξηση θα είναι οπωσδήποτε 10 λεπτά του ευρώ.

Την ίδια ώρα για την Πέμπτη το πρωί έχει «κλειδώσει» το ραντεβού του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το ασφαλιστικό, με τον υπουργό Εργασίας να προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ανοιχτά τα ζητήματα τωνποσοστών αναπλήρωσης και των επικουρικών συντάξεων.