Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τις προβλέψεις του ΔΝΤ, στον απόηχο των διαρροών του Wikileaks περί προσπάθειας πρόσκλησης πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα, της απάντησης της Λαγκάρντ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και της χθεσινής συνάντησης της διευθύντριας του Ταμείου με την Άνγκελα Μέρκελ, απ’ όπου και διαφάνηκε και πάλι ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του από το ελληνικό πρόγραμμα για το Βερολίνο.

Ο Ν. Παππάς σε μήνυμά του στο Twitter μοιράστηκε ένα γράφημα για τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χώρα σχετικά με την ύφεση και μια φωτογραφία της επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ. Στο γράφημα φαίνεται ότι η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την ύφεση το 2015 ήταν -2,3% ενώ τελικά έκλεισε στο -0,2%.Ο υπουργός συνοδεύει το γράφημα με το σχόλιο: «Το ΔΝΤ δεν μπορεί να είναι περήφανο για τις προβλέψεις του σχετικά με την ελληνική οικονομία».

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε ένα γράφημα στο οποίο αναφέρεται το «από ανοησία σε ανοησία το ΔΝΤ για την Ελλάδα».

Ο συμβολισμός προφανής κατά το «ανοησίες» που επέλεξε να χρησιμοποιήσει η Λαγκάρντ στην απάντησή της στον έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου αλλά και το μήνυμα εξίσου πρόδηλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει τα λάθη του ΔΝΤ, τα οποία εξάλλου έχει αναγνωρίσει και το ίδιο όταν αναγνώρισε τη λάθος συνταγή στους πολλαπλασιαστές.  Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τη Δευτέρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο ζήτημα των λάθος προβλέψεων του ΔΝΤ ενώ δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία και η χθεσινή επιστολή του Μάκη Μπαλαούρα στον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον οποίο καλεί να πάρει θέση για την αναγκαιότητα του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και την αξιοπιστία τοθυ ως εταίρου.