Σε εξέλιξη είναι το νέο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Γιώργος Χουλιαράκης συναντιούνται με το κουαρτέτο σε μία προσπάθεια να βρεθεί η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με παράγοντες από την πλευρά των Θεσμών, οι προσπάθειες εστιάζονται στην καταγραφή της προόδου σε ένα κείμενο, το οποίο θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας ανακοίνωσης. Σε αυτή θα γίνεται λόγος για σημαντική πρόοδο ή για την επίτευξη ενός πλαισίου ενδιάμεσης συμφωνίας (state of play).

Πάντως, κυβερνητικές πηγές διέψευδαν τα περί ενδιάμεσης συμφωνίας λέγοντας πως διακινούνται από πηγές κοντά στο κουαρτέτο

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, (στη διαρροή η Ντέλια Βελκουλέσκου τον αναφέρει ως μέτρο που θέλουν και οι τέσσερις θεσμοί) θα πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην αμόλυβδη. Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μία φορά να εξωραΐσει την εικόνα λέγοντας ότι η επιβάρυνση θα μείνει κάτω από τα 9 λεπτά το λίτρο, η αλήθεια όμως είναι ότι μόλις υπολογιστεί και ο ΦΠΑ, η τελική αύξηση θα είναι οπωσδήποτε 10 λεπτά του ευρώ.

Ως προς το ασφαλιστικό, όπως έγραψε το newpost, κυβέρνηση και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την εθνική σύνταξη, ενώ συμπλέουν και στα ποσοστά αναπλήρωσης, με εξαίρεση τα ενδιαμέσα ποσοστά όπου απομένουν λεπτομέρειες για να κλείσει η συζήτηση. 

Για τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας, οι δανειστές ζητούν να τεθούν όρια ηλίκιας και να χορηγείται από τα 57 έτη. Ωστόσο θα υπάρχει σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν ανήλικα τέκνα, οι οποίοι θα λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξη χηρείας για μια τριετία. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν μόνο στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε περιπτώσεις χηρείας και δεν αφορά στις υφιστάμενες συντάξεις. 

Συμφωνία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, ενώ ανοιχτό είναι ακόμα το θέμα των επικουρικών συντάξεων και το εάν και σε ποιο σημείο θα μπει ο «κόφτης».