Αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως επισήμανε ο ευρωπαίος επίτροπος οι συζητήσεις γίνονται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: το ασφαλιστικό, τη φορολογία εισοδήματος, το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια. Τα θέματα αυτά είναι μεν περίπλοκα, ωστόσο ο κ. Μοσκοβισί διαπιστώνει ότι «υπάρχει κοινή βούληση να τελειώσουμε το συντομότερο.»

«Η εντύπωση που έχουμε είναι ότι οι συζητήσεις προχωρούν καλά, υπάρχει ουσιαστική πρόοδος σε πολλά ζητήματα της διαπραγμάτευσης και αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε μέχρι την Πεντηκοστή...»

Σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι «εξετάζουμε τα τελικά στοιχεία του 2015, ώστε να δούμε κατά πόσο οι προσδοκίες για του 2016 είναι ρεαλιστικές». «Εγώ είμαι αισιόδοξος», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ».

Ο ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε από όλες τις πλευρές να εργαστούν σε κλίμα εμπιστοσύνης και καλόπιστα γιατί είναι προς το συμφέρον, όπως είπε, της Ελλάδας να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο.

Για το χρονικό στόχο και σε σχέση με παλαιότερη δήλωσή του, όπου είχε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το καθολικό Πάσχα (27 Μαρτίου), απάντησε ότι το καθολικό Πάσχα πέρασε, ωστόσο απομένει τώρα το ορθόδοξο. «Για να δούμε για ποια Aνάσταση μιλάμε, ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε μέχρι την Πεντηκοστή», κατέληξε χαριτολογώντας.