Διακόπηκαν την Παρασκευή το πρωί και για 24 ώρες οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που διεξάγονται σε κεντρικό ξεονοδοχείο των Αθηνών. 

Σύμφωνα πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν και όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις με την ελληνικη κυβέρνηση και αναμένεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αύριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ και το Ακραίως, δεν αποχώρησαν λόγω κάποιας εμπλοκής. Οι επικεφαλής θα λείψουν για ένα 24ωρο και θα επιστρέψουν το απόγευμα του Σαββάτου. 

«Γνωστή εκ των προτέρων και προγραμματισμένη» αναφέρει πως είναι η αναχώρηση η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι επικεφαλής των Θεσμών θα κάνουν ένα ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες και θα επιστρέψουν απόψε. 

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που οι επικεφαλής των Θεσμών φεύγουν για λίγες ώρες για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, γεγονός που συμβαίνει περίπου μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ από τα wikileaks