ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος για ΟΛΠ: Νεοφιλελεύθερη πολιτική από Τσίπρα - Ζήτημα της κυβέρνησης η παραίτηση Δρίτσα

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 8 Απριλίου 2016, 13:11 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2016, 13:39
Κουμουτσάκος για ΟΛΠ: Νεοφιλελεύθερη πολιτική από Τσίπρα - Ζήτημα της κυβέρνησης η παραίτηση Δρίτσα
Facebook Twitter Whatsapp

Με αρκετά καυστικό τρόπο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη σημερινή υπογραφή για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αρκετά καυστικό τρόπο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη σημερινή υπογραφή για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερο» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι «ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε νεοφιλελεύθερη πολιτική».

«Καλωσορίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση τους στην πραγματικότητα», συνέχισε ο Γ. Κουμουτσάκος για να αφήσει αιχμές και κατά του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα. Ρωτηθείς αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Δρίτσας ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι είναι ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση.

Σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αλλά και την αποχώρηση πριν από λίγο των απεσταλμένων των θεσμών ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «δεν ήταν αναμενόμενη εξέλιξη» αλλά ξαφνική και πως  «η στοιχειώδης σοβαρότητα επιβάλλει να περιμένουμε επίσημες τοποθετήσεις».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει πρόθεση να δεχθεί υφεσιακά μέτρα», κάνοντας λόγο για δήθεν σύγκρουση.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και την προσφυγική κρίση ο Γ. Κουμουτσάκος είπε ότι «το κράτος υποκαθίσταται από οργανωμένα κυκλώματα και κάποιες ΜΚΟ παρεμβαίνουν με υπόπτους στόχους», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «τραγικούς χειρισμούς». Την ίδια ώρα, σημείωσε, «αυξάνεται το κόστος για τη χώρα» και «όσο συνεχίζονται οι εικόνες αυτές θα υπονομεύονται η χώρα, η οικονομία και ο τουρισμός».

Ο Γ. Κουμουτσάκος εξέφρασε επίσης την έντονη αντίθεση της ΝΔ αλλά και τον προβληματισμό του για τον χρόνο που γίνονται οι συζητήσεις στη Βουλή. Όπως υπενθύμισε η ΝΔ έχει καταθέσει αίτημα εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη-Τσίπρα. «Την είχαμε καταθέσει πριν από το αίτημα της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «δεν θα ξεφύγει η κυβέρνηση από τη συζήτηση».

Ακόμη αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου για δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες, που κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ρεαλιστικά εφαρμόσιμη πρωτοβουλία.

Αναφορικά με τις διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για «κακό οιωνό» το ότι «ο φορέας που υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου μεταλλάσσεται σε ένα είδους διώκτη».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», καταδικάζοντας το περιστατικό.

«Είναι βέβαιο ότι καταδικάζουμε με τον πιο σαφή και πιο ξεκάθαρο τρόπο τέτοιου είδους πρακτικές που τελικά αφορούν την ίδια λειτουργία της δημοκρατίας», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και αφού ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει ότι σχετίζεται με κυβερνητικές πρακτικές εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως παρατηρεί,  «φαινόμενα που πλήττουν καρδιά της δημοκρατίας αυξάνονται».