Αγανάκτηση για τα όσα όπως λένε συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ
 
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «την κύρια ευθύνη για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί φέρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο εκλεκτός του Υφυπουργός Αθλητισμού».
 
Όπως πρεσθέτουν από το ΠΑΣΟΚ «σημαντική είναι, και η ευθύνη της αμήχανης ΕΠΟ, η οποία δεν έχει προχωρήσει στις αναγκαίες τομές για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.Ο κ. Κοντονής, τοποθετώντας το πολιτικό και προσωπικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον, συνεχίζει να διαχειρίζεται επικοινωνιακά και μόνο το θέμα της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».
 
Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει ως εξής: 
 
«Οι παραπλανητικές ελπίδες, με τις οποίες οι κυβερνώντες εγκλώβισαν προεκλογικά τον ελληνικό λαό, κατεδαφίστηκαν και στο χώρο του αθλητισμού.
Η προχειρότητα, η απειρία και η έλλειψη προγραμματισμού  της κυβέρνησης, θέτουν τη χώρα μας στο περιθώριο του ευρωπαϊκού αθλητισμού, φέρνοντας προ των πυλών το Grexit στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Και φυσικά η διεθνής απομόνωση της χώρας σε αυτό τον τομέα, συνεπάγεται την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι την εξυγίανσή του.
Καλούμε τον Υφυπουργό έστω και στο παρά πέντε να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποτρέψει τις ταπεινωτικές για την χώρα συνέπειες των δικών του αποφάσεων».