Λόγω του Euro Working Group, αναχώρησαν οι επικεφαλής των Θεσμών από την Αθήνα σήμερα, εξηγεί η Κομισιόν

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, "οι επικεφαλής επέστρεψαν σήμερα στις Βρυξέλλες έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό". 

Κατά τη σημερινή ενημέρωση στις Βρυξέλλες, η κυρία Αντρέεβα είπε -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ότι τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έχουν παραμείνει στην Αθήνα και συνεχίζουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στην ημέρα.

Η κ. Αντρέεβα ρωτήθηκε κατά πόσο σχετίζεται αυτή η επιλογή με την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Ελλάδα, μετά και τις διαρροές της προηγούμενης εβδομάδας, και απάντησε:

Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό, και αυτή τη φορά ήταν.

«Εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», είπε η Μ. Αντρέεβα, παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωράνε «καλά» και σημειώνεται «πρόοδος».

Μπράιντχαρτ: Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό

"Οι επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα είχαν σήμερα συνομιλίες στις Βρυξέλλες για την αξιολόγηση της χώρας", δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters, τονίζοντας ότι η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

«Θα επιστρέψουν εντός της ημέρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης "ούτως ή άλλως αναμένονταν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες σήμερα".