Την επίθεση με πέτρες και μπογιές στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που ανέλαβε η ομάδα Ρουβίκωνας, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα.

«Τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας την επίθεση.

«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή, τον πιο ισχυρό, τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος και υπογράμμισε ότι «τέτοιου είδους πρακτικές αφορούν και πλήττουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του το Ποτάμι σχολιάζει ότι «οι βαριοπούλες και οι κουκούλες είναι μαύρος φασισμός» και επισημαίνει ότι «όσες κόκκινες μπογιές και αν χυθούν, όσα λόγια και αν ειπωθούν αυτό δεν αλλάζει».

Την επίθεση καταδίκασε και η Ένωση Κεντρώων, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «τέτοιες ενέργειες πλήττουν την δημοκρατία αλλά και την ελευθεροτυπία με τον χειρότερο τρόπο» και προσθέτει: «η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν κινδυνεύουν από τέτοιες αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες επιθέσεις».

Όπως αναφέρεται στο protothema.gr μια ομάδα 16 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κράνη που επέβαιναν σε οκτώ δίκυκλα επιτέθηκαν με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας.

Από την επίθεση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα.