Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή τις διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ένωσης Συντακτών, μαύρη ημέρα για τη δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία και για μαύρο Απρίλιο.

Η βουλευτής της ΝΔ καλεί το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ανακαλέσει άμεσα μια απόφαση που, όπως τονίζει, προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή, και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να διασφαλίσει την ελευθερία της γνώμης, την ελευθερία του Τύπου και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση παρεμβαίνει στον πυρήνα των ατομικών ελευθεριών και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχουμε όλοι ιστορική υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όλα εκείνα για τα οποία αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους οι ήρωες της Δημοκρατίας ,της Ελευθερίας και της Δημοσιογραφίας. Αυτό τον Απρίλιο ας δώσουμε ξανά τη Μάχη των Οχυρών. Και τα οχυρά δεν παραδίδονται», αναφέρει στη δήλωσή της η κυρία Βούλτεψη, η οποία καταγγέλλει παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί αυτόκλητα να μετατραπεί στο επίσημο κέντρο εποπτείας και προπαγάνδας που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισαν να δημιουργήσουν, ιδρύοντας (με τον τελευταίο περί αδειοδότησης καναλιών νόμο) "Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολίτικης" με επικίνδυνες αναφορές σε "εσωτερική κοινή γνωμη", "εσωτερική πολιτική ενημέρωση" και "δημοσιογραφική διαμεσολάβηση"», υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.