current views are: 7

8 Απριλίου 2016
Δημοσίευση13:31

Ταξίδι – αστραπή των Θεσμών για το EWG στις Βρυξέλλες – Αγώνας δρόμου για συμφωνία

Ένα μικρό αλαλούμ προκάλεσε η ξαφνική αναχώρηση του κουαρτέτου των δανειστών από την Αθήνα σήμερα, εν μέσω κορύφωσης των διαπραγματεύσεων και μηνυμάτων για γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Δημοσίευση 13:31’

Ένα μικρό αλαλούμ προκάλεσε η ξαφνική αναχώρηση του κουαρτέτου των δανειστών από την Αθήνα σήμερα, εν μέσω κορύφωσης των διαπραγματεύσεων και μηνυμάτων για γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Ένα μικρό αλαλούμ προκάλεσε η ξαφνική αναχώρηση του κουαρτέτου των δανειστών από την Αθήνα σήμερα, εν μέσω κορύφωσης των διαπραγματεύσεων, κυβερνητικών μηνυμάτων για γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, αλλά και της «ψυχρολουσίας» από τον Ντάισελμπλουμ για τον χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Την παρεξήγηση έσπευσε να λύσει η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα η οποία επεσήμανε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών έκαναν ταξίδι – αστραπή για τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, το οποίο είναι προγραμματισμένο εδώ και καιρό και θα επιστρέψουν άμεσα στην ελληνική πρωτεύουσα. Αλλά και στην υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλιας Βελκουλέσκου που αποκάλυψε το Wikileaks γινόταν ξεκάθαρα λόγος για τη σημερινή συνεδρίαση του EWG. ​

Αξίζει να σημειωθεί πως για αύριο είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έχουν παραμείνει στην Αθήνα και συνεχίζουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στην ημέρα.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε εν μέσω κυβερνητικών μηνυμάτων για ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων ως την προσεχή Τρίτη και ειδικότερα για την επεξεργασία ενός κειμένου των Θεσμών. Την εν λόγω αισιοδοξία ωστόσο δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος απαντώντας εμμέσως στην Αθήνα επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση», αν και όπως είπε, ευελπιστεί να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαβουλεύσεις, κάνοντας λόγο ταυτόχρονα για σημαντική πρόοδο.

Σε κάθε περίπτωση, στο ενδεχόμενο θετικής έκβασης, δεν αποκλείεται να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 


σχετικα αρθρα