Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, υπογράμμισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ευρωζώνης. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει στο ΜΝΙ ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να τραβήξει και μέχρι τον Ιούλιο, τινάζοντας στον αέρα την προοπτική συμφωνίας το συντομότερο.

«Οι αποφάσεις βρίσκονται τώρα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, είτε υπάρξει απόφαση σε ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων έως την Κυριακή το βράδυ, είτε όχι», δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι αν υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες, τότε η επόμενη εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Στον αντίποδα, «φωτιές» ανάβει η δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου στο πρακτορείο MNI για τον χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, την οποία τοποθετεί στον Ιούλιο. Το δημοσίευμα έρχεται παράλληλα με τη σημερινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι δεν υπάρχει δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, την ώρα που η κυβέρνηση εξέφραζε την αισιοδοξία της για αίσια έκβασή τους μέχρι το πολύ την προσεχή Τρίτη.

Το πρακτορείο στο δημοσίευμά του κάνει λόγο για τη γνωστή διάσταση απόψεων μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό χρέος και τις εξελίξεις που προκάλεσε η διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου στο Wikileaks.