Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις τηλεοπτικές άδειες που θα ορίζει το ποσό με το οποίο θα αρχίσουν οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 3 εκατ. ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι να αναρτηθεί εντός της εβδομάδας στην πλαφόρμα του opengov, ώστε μέχρι την Τετάρτη να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση

Προηγήθηκε η δημοσείυεση, με ημερομηνία 6/4/2016,  Κοινής Υπουργικής Απόφασςη των συναρμόδιων Υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, όπως προβλέπεται από το ν. 4339/2015.

Με την εν λόγω ΚΥΑ ορίζεται ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ανά ειδικότητα, που υποχρεούνται να απασχολούν κατά μέσο όρο ετησίως τα τηλεοπτικά κανάλια ως εξής:

  1. σε θέσεις τεχνικού προσωπικού, τουλάχιστον 160 εργαζόμενους,
  2. σε θέσεις διοικητικού προσωπικού, τουλάχιστον
  3. 120 εργαζόμενους και σε θέσεις δημοσιογράφων, τουλάχιστον 120 εργαζόμενους