Έρευνα για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά νωρίτερα σήμερα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ενώ εξαπολύει πυρά κατά της Χρυσής Αυγής.

«Τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη,  έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακριά από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει η Κουμουνδούρου, «οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης».

Σημειώνει επίσης ότι «η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη». «Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται», συμπληρώνει o ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ,  αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.  Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.