Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Έμφαση στις πολιτικές πρωτοβουλίες και λιγότερο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα θα δώσει η ηγεσία της Ν.Δ. που ετοιμάζει και επικοινωνιακή αντεπίθεση για το επόμενο διάστημα.

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ύστερα από αρκετές συσκέψεις, εκτίμησε ότι πρέπει να οικοδομήσει για τον εαυτό της μια πιο ρεαλιστική εικόνα μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές δραστηριότητες για κρίσιμα θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους πολίτες και δεν απευθύνονται απλώς στα αισθήματά τους.

Έτσι το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από εδώ και στο εξής σχεδιάζεται με γνώμονα την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την ελληνική κοινωνία με πρωτοβουλίες του ιδίου που θα ξεπερνούν τις κυβερνητικές δραστηριότητες.

Η κριτική που ασκείται από τμήμα της Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι ότι αρκετές φορές η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εγκλωβισμένη στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και μοιραία τις ακολουθεί. Π.χ. ακόμα και στο θέμα του αιτήματος των εκλογών, υπάρχουν φωνές ότι κακώς κατατέθηκε δημόσια και διερωτώνται μερικά κεντρικά στελέχη: «Καλά, ζητήσαμε εκλογές τώρα. Σε δυο μήνες, εάν δεν αλλάξει κάτι και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρηθεί στην εξουσία, εμείς τι θα λέμε;». «Το αίτημα για εκλογές δεν είναι δικό μας, αλλά είναι κοινωνικό αίτημα» ανταπαντά η ηγετική ομάδα που προχωρεί στο σχεδιασμό της.

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ετοιμάσουν ένα πακέτο θεμάτων τα οποία θα αναδείξει ο ίδιος με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του, ενώ δια παν ενδεχόμενο έχει τεθεί σε συναγερμό ο κομματικός μηχανισμός.

Ανεξαρτήτως των όποιων εξελίξεων με ή χωρίς Αβραμόπουλο, στη ΝΔ σχεδιάζουν το πολιτικό πρόγραμμά τους ενόψει και του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 22 Απριλίου και θα λήξει την Κυριακή των Βαϊων με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής, θα συζητήσει το νέο καταστατικό που είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ έχουν αρχίσει και μπαίνουν και οι πρώτες πινελιές στο πρόγραμμα της Ν.Δ.

Με βάση αυτό το σχέδιο της γενικής επίθεσης ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, ενόψει και του συνεδρίου, αλλά και μετά θα κάνει εξορμήσεις στην περιφέρεια.

Εν τω μεταξύ θα αρχίσουν και γεύματα του προέδρου της Ν.Δ. με επιχειρηματίες και εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, όπως δικηγόρων, ιατρών κτλ., χωρίς να πρόκειται απαραιτήτως για θεσμικά όργανα.