current views are: 9

9 Απριλίου 2016
Δημοσίευση08:38

Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή

Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ο Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Δημοσίευση 08:38’

Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ο Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ο Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο στενότερος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης Αγγέλου, δικηγόρος, υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ήταν ο διευθυντής του γραφείου του.

Η συνεργασία τους μετρά 30 χρόνια, από τη φορά που ο κ. Καραμανλής πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στις Σέρρες.

H εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι τη Δευτέρα στις 14:30 και η ταφή από το 2ο νεκροταφείο Αθηνών.

H ανακοίνωση από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή

Από το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:

«Εξέπνευσε σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του κ. Κώστα Καραμανλή από το 1981.

Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την κα Αλεξάνδρα Μουρτζά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Μητσοτάκης: Συνεπής αγωνιστής της παράταξης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,πληροφορηθείς για την απώλεια του Γιάννη Αγγέλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
«Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε ένας ξεχωριστά ευγενής άνθρωπος και ένας διαχρονικά σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξής μας».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Αγγέλου εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει:

«Ο Γιάννης Αγγέλου, ένας από τους πλέον αξιοπρεπείς αγωνιστές της Κεντροδεξιάς παράταξης, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά με απαράμιλλο ήθος και συνέπεια στις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Θα τον θυμόμαστε για την ευγένεια, τη σεμνότητα και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, για την παροιμιώδη προσήλωσή του στην υπευθυνότητα, αλλά και για την αταλάντευτη πορεία ζωής ως άνθρωπος του μέτρου κι όχι της μετριότητας. Θα τον θυμόμαστε και για τον μοναδικό τρόπο που έδωσε επί πολλά χρόνια τη μάχη απέναντι στο θάνατο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Για τον χαμό του Γιάννη Αγγέλου έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος:

 


σχετικα αρθρα