Το hashtag #fygete της ΝΔ, έγινε κορυφαίο trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πίσω όμως από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει εκλογές από τον Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει έντονο παρασκήνιο και συγκεκριμένο σκεπτικό. Αρχικά, η Συγγρού, ειδικά σε θέματα όπως το προσφυγικό είχε ακολουθήσει τη γραμμή της εθνικής συνεννόησης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΝΔ, η στάση του πρωθυπουργού, δεν άφησε περιθώρια.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μίλησε στο newpost.gr, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει μια συνειδητή κατάσταση «μη επίλυσης προβλημάτων» σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Στόχος της κυβέρνησης, με βάση το ίδιο στέλεχος, είναι να υπάρχουν μόνο πλούσιοι και φτωχοί, ώστε να μπορεί ο κ. Τσίπρας δείχνοντας τους πρώτους, να λέει στους δεύτερους ότι αυτοί φταίνε.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε ο ίδιος, η κατασκευή εχθρών έχει γίνει η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τις τελευταίες ημέρες στις κλειστές συσκέψεις της ΝΔ, μιλούσε για ανικανότητα και γάντζωμα στην εξουσία του πρωθυπουργού, συνδυασμός που όπως έλεγε, οδηγεί τη χώρα ξανά σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε ασφυξία.

«Καταστρέφει την οικονομία, καταστρέφει την ασφάλεια και δυναμιτίζει την ίδια τη Δημοκρατία με παρεμβάσεις στους θεσμούς», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλήγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να σταματήσει να βαθαίνει η ύφεση, να μην διευρυνθεί κι άλλο η εσωτερική στάση πληρωμών και να μην καταρρακωθεί επιπλέον το κύρος της χώρας.

«Ο δρόμος είναι ένας και περνά από τους έλληνες πολίτες», φέρεται να έχει πει ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την απόφασή του να ζητήσει εκλογές άμεσα, αν και όπως σημείωσε «είναι ευθύνες που δεν μας αναλογούν». Παρόλα αυτά, το μήνυμα που θα στείλει προς την κυβέρνηση στις επόμενες ημέρες, είναι «αν δεν μπορείτε να κλείσετε την αξιολόγηση μην παίζετε με τη χώρα», καθώς φοβάται ότι θα επαναληφθεί η ιστορία του Ιουλίου του 2015.

Μάλιστα σχετικά με το αίτημα για εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ, προβάλει και το επιχείρημα «το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους». Στο πλαίσιο αυτό με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ η λέξη «φύγετε» θα βρίσκεται καθημερινά στην αντιπολιτευτική ρητορική της Συγγρού.