Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στον Πειραιά ανάμεσα σε αντιφασιστικές οργανώσεις και μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο τον αναπληρωτή υπουργό ζητώντας να ερευνηθεί η στάση της αστυνομίας στα επεισόδια. 

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια δύο συλλαλητηρίων στο κέντρο του Πειραιά, ενός που πραγματοποιούσαν αντιφασιστικές ομάδες και ενός μελών της Χρυσής Αυγής για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού. 

Συγκεκριμένα η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των προσφύγων, που ονομάζει κατά της ισλαμοποίησης της χώρας, ενώ για τις 5 το απόγευμα είχαν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση αντιφασιστικές ομάδες και αλληλέγγυοι προς υποστήριξη των μεταναστών.

Κάποια στιγμή λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των αντιφασιστικών οργανώσεων, ομάδες από τις δύο πλευρές βρέθηκαν αντιμέτωπες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να επέμβει η αστυνομία. 

Ωστόσο, η στάση της αστυνομίας ήταν αυτή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε λόγο για συνεργασία των αστυνομικών με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας αιχμές για τον αρμόδιο υπουργό. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη,  έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακρυά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης.  Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται.

Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ,  αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα».