Με πολλά αγκάθια συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα, οι οποίοι φαίνεται πως επέστρεψαν αγριεμένοι από τις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα που προκύπτουν από κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοιχτά ζητήματα τα οποία και θα πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές επιμένουν ως μπορεί και πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως οι Θεσμοί επιμένουν στη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μέσα από την επιστροφή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που είχε παγώσει η πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, απόσταση υπάρχει ακόμη και στο ύψος του αφορολόγητου, με την πλευρά των δανειστών να ζητάνε γενναία μείωση του.

Τέλος, μεγάλο αγκάθι εξακολουθεί να παραμένει και η διαχείρηση των κόκκινων δανείων, με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου να μοιάζουν ανένδοτοι, ζητώντας την σχεδόν ελεύθερη πώληση όλων των δανείων.

Εξάλλου και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τηνξ ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους θεσμούς επιβεβαίωσε ότι οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό.

«Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει», ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί αύριο.