Να κάνουν διάλογο με την κοινωνία και να απομονώσουν τις ηγεσίες θα επιθυμούσαν στην παρούσα φάση τα στελέχη που ασχολούνται με την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου.

Στελέχη απ’ όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην επιτροπή θεωρούν πως πρέπει οι ηγεσίες να σωπάσουν εκτός αν έχουν να προσφέρουν κάτι δημιουργικό στο διάλογο και πως χωρίς αποκλεισμούς πρέπει να απευθυνθούν στην κοινωνία των πολιτών. Έτσι κι αλλιώς οι διαδικασίες δεν θα στηρίζονται από τα πάνω προς τα κάτω αλλά από τα κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από τη βάση ή τουλάχιστον αυτό επιθυμούν εκείνοι που έχουν αναλάβει την προώθηση του διαλόγου προς τη σύσταση του νέου φορέα.

Οι μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους, δείχνουν πως τώρα είναι η στιγμή να καλυφθεί το κενό ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Τα στελέχη που έχουν αναλάβει το δύσκολο, η αλήθεια είναι, έργο της κινητοποίησης των πολιτών για να ξανακουστεί η κεντροαριστερά προσδοκούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν έτοιμη προς τους πολίτες πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας, μια πρόταση η οποία θα στηρίζεται στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και παράλληλα στην προστασία της ιδιωτικής οικονομίας και των αδύναμων.

Όλα αυτά βεβαίως υπό την βασική προϋπόθεση πως στο διάλογο δεν θα σταθούν εμπόδιο οι ηγεσίες των κομμάτων με αρνήσεις απωλειών των κεκτημένων τους.

Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό καθώς έως τις 13 Μαΐου πρέπει να έχουν κλείσει τα περισσότερα θέματα ενώ κρας τεστ για το εγχείρημα θα αποτελέσουν οι εξορμήσεις των στελεχών στην επαρχία τις μέρες του Πάσχα και ενώ όπως όλα δείχνουν θα έχει ψηφιστεί ένα επώδυνο πακέτο μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.