Αν είχαν αφήσει τον Αντώνη Σαμαρά και δεν πηγαίναμε σε εκλογές, το σχέδιο θα είχε πετύχει, δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Μπαλτάκος υπεραμύνθηκε με αυτό τον τρόπο των επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά, σε ερώτηση για την εφαρμογή του μνημονίου, τόνισε πως "το μνημόνιο είχε λογική μέχρι να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα", ενώ δήλωσε ότι "ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών". 

Αναφορικά με το νέο κόμμα, την Εθνική Ενότητα, και τη "δεξαμενή" των ψηφοφόρων που έχει στόχο υποστήριξε:

Πρώτα το νέο κόμμα απευθύνεται στους νεοδημοκράτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2015. Η δεύτερη δεξαμενή του νέου κόμματος είναι όσοι δακρύζουν όταν ακούνε τον εθνικό ύμνο. Θέλω να γίνουμε η σοβαρή Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει μεταλλαγεί σαν το καλαμπόκι. Εγώ μεγάλωσα στη ΝΔ του Αβέρωφ. Δεν το βλέπω τώρα αυτό το κόμμα".

Σε ερώτηση για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Σαμαρά, απάντησε: "Δεν απομακρύνθηκα, παραιτήθηκα", ενώ για τις εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου, είπε: "Η προσπαθεια των ξένων πολυεθνικών να μπουν στην ελληνική αγορά φαρμάκων είχε δυσμενή αποτελέσματα".