current views are: 4

10 Απριλίου 2016
Δημοσίευση11:50

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις Δρίτσα για τον ΟΛΠ – Παραίτηση ζητεί η αντιπολίτευση – Τι απαντά το Μαξίμου

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι πρωινές δηλώσεις του Θεόδωρου Δρίτσα για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, στο Μega.

Δημοσίευση 11:50’

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι πρωινές δηλώσεις του Θεόδωρου Δρίτσα για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, στο Μega.

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι πρωινές δηλώσεις του Θεόδωρου Δρίτσα για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, στο Μega.

«Δεν τέλειωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ. Έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο, τη διαβούλευση για την τελική συμφωνία και την κύρωση στη Βουλή» είναι η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας που έφερε τις σφοδρές αντιδράσεις από όλη την αντιπολίτευση, ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο «κρατικό» ΟΛΠ. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ακόμη ότι «η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα» παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του πρωθυπουργού την Παρασκευή, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στο ΤΑΙΠΕΔ

ΝΔ: Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα, φύγετε…

Πρώτα ήρθε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για “κυβέρνηση φαρσοκωμωδία”, καλώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φύγει!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, μετά τον κ. Σπίρτζη, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε ότι “η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”.

Πρόκειται πλέον για μια Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα. Φύγετε».

Κυβερνητικές πηγές: Συνιστούμε στη ΝΔ λιγότερο θεατρινισμό

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν: Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας” δεν είναι η συμφωνία για το λιμάνι και μάλιστα με τους συγκεκριμένους όρους. Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν με την Siemens. Θα συνιστούσαμε περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερο θεατρινισμό στο γραφείο τύπου της ΝΔ, που εχθές είχε κατεβάσει ρολά, λόγω των αποκαλύψεων για την λίστα Λαγκάρντ και τους συγγενείς του πρώην προέδρου του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ: Παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα

Σκληρή ανακοίνωση και από το ΠΑΣΟΚ, για τις πρωινές δηλώσεις του Θεόδωρου Δρίτσα, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Από το ΠΑΣΟΚ σχολιάζεται:

Η παράσταση του τσίρκου της κυβέρνησης Σύριζα συνεχίζεται… Σήμερα είχαμε πρωινή παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει το θέαμα ως θεατής.

Όμως αυτό που πραγματικά ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί είναι η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία. Αφού, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορούν να σοβαρευτούν, ας κατεβάσουν την κακόγουστη παράσταση. Έλεος πια!

Ποτάμι: Ο κ. Δρίτσας να εγκαταλείψει την καρέκλα του

Οι δηλώσεις Δρίτσα είναι άλλη μια πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

Ο κ. Δρίτσας είναι υπουργός. Με αυτά που λέει θέτει σε αμφισβήτηση κεντρικές αποφάσεις και υπονομεύει και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ενόψει αξιολόγησης.

Ή πρέπει να εγκαταλείψει την καρέκλα του ή πρέπει ο κ. Τσίπρας να του πει να την εγκαταλείψει.


σχετικα αρθρα