Υπεραμύνεται των ισχυρισμών του για τα όσα του κατολγίζονται περί φοροδιαφυγής ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου αναφέρει ότι "τα επίσημα καταστατικά έγγραφα που παρέλαβαν μέσω δικαστικής συνδρομής οι Ελληνικές Αρχές αναφορικά με την εταιρεία Stabri Ltd., επιβεβαιώνουν πλήρως την αλήθεια των ισχυρισμών μου ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ενώ εγώ εμφανίζομαι ως κάτοχος των μετοχών για λογαριασμό του, δυνάμει σχέσης εμπίστευσης, όπως προκύπτει από το 1ο πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας". 

Ο κ. Παπασταύρου κάνει λόγο για επιλεκτικές και αποσπασματικές διαρροές στοιχείων δικογραφιών οι οποίες όπως εξηγεί στην περίπτωσή του έχουν γίνει κανόνας.

Ουδείς ενοχλείται ούτε ανησυχεί για το αν αυτές προσβάλλουν τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι επισφαλής η εξαγωγή εύκολων και πρόωρων συμπερασμάτων, χάριν πολιτικής εκμετάλλευσης, με βάση δήθεν επιβαρυντικά, αποσπασματικά όμως, στοιχεία τα οποία ωστόσο πλήρως εξηγούνται από τη σχέση εμπίστευσης.

Τέλος, ο κ. Παπασταύρου καταλήγει ότι μόνον οι δικαστικές Αρχές διαθέτουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση και αυτές αμερόληπτα και νηφάλια θα αποφανθούν αφού ολοκληρώσουν τη συλλογή των αποδείξεων και συναξιολογήσουν και τις δικές μου εξηγήσεις.