Με μια σκληρή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως επικίνδυνη και κάνει λόγο για κίνδυνο της χώρας. Μάλιστα ζητά από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Η απούσα και επικίνδυνη κυβέρνηση με την ανικανότητα της να προστατεύσει τόσο τα σύνορα μας όσο και τους πρόσφυγες, εκθέτει διεθνώς τη χώρα.  

Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις στις προσφυγικές φαβέλες,  τόσο στον Πειραιά όσο και στην Ειδομένη, οδηγούν σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις. 
Η ασυδοσία και οι εκτός ελέγχου καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός από ζητήματα  υγιεινής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασφάλειας αλλά και τον προφανή κίνδυνο για ανθρώπινα θύματα βάζουν σε πολιτικό κίνδυνο την ίδια τη χώρα. 
Τα σημερινά γεγονότα στην Ειδομένη πέραν όλων των άλλων διασύρουν διεθνώς τη χώρα δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ανίκανη να ελέγξει τα σύνορα της. 
Καλείται η απούσα αλλά επικίνδυνη κυβέρνηση να περιφρουρήσει τα συμφέροντα της χώρας και τα σύνορα της. 
Να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. 
Σε κάθε περίπτωση οφείλει ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί.


TAGS