Χωρίς κάποια συμφωνία ολοκληρώθηκε η ολονύχτια διαπραγμάτευση των δανειστών με τους έλληνες υπουργούς. Γύρω στις 7 το πρωί οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν για ένα διάλειμμα λίγων ωρών και θα συνεχιστούν στις 3 το μεσημέρι. 

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης αναζητούσαν τα σημεία σύγκλισης στη συνάντηση με τους Θεσμούς για τα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ στις διαβουλεύσεις προσήλθε αργά το βράδυ και υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό. Την πόρτα του γνωστού ξενοδοχείου πέρασε στις 03:30 τα ξημερώματα και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για το θέμα των κόκκινων δανείων. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αγκάθι στις διαπραγματεύσεις αποτελεί το αφορολόγητο. Οι δανειστές φέρονται να επιμένουν στην κάθετη μείωσή του στις 7.000- 8.000 ευρώ, πρόταση που βρίσκει αντίθετη την ελληνική πλευρά. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε νέα αύξηση στις τιμές των τσιγάρων από 0,10 έως 0,20 ευρώ ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Αυτό που φέρεται να μην μεταβάλλεται είναι η τιμή του πετρελαίου κίνησης. 

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για δύο κείμενα –ένα με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και ένα με το ΔΝΤ- όπου θα καταγράφεται η συμφωνία για τα μέτρα που θα ληφθούν αλλά θα διαφέρουν ως προς την εκτίμηση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα φέρουν για το 2018.  

 «Είμαστε πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της λίστας των φορολογικών μέτρων. Μένουν ορισμένες λεπτομέρειες. Το αφορολόγητο των 9.100 ευρώ δεν το συζητάμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια" αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών.