Την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας, ότι μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Σϋμφωνα με τον κ. Παππά:

Η Ελληνική πλευρά με τους δανειστές βρίσκεται σε σύγκλιση όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις επεσήμανε, επιπλέον, τα εμπόδια που εγείρουν στις διαπραγματεύσεις ακραίες απόψεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι στις τάξεις των δανειστών υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, με το ΔΝΤ να ακολουθεί ιδιαίτερα σκληρή στάση.

Όπως δήλωσε ''όλοι όμως, έχουν αντιληφθεί την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης και εκτιμώ ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα''  προσθέτοντας ότι ''το ΔΝΤ κάνει απαισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία τώρα που εξετάζεται εκ νέου η συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο δεν αναδεικνύεται μόνο η αφερεγγυότητα του ΔΝΤ αλλά και διαφορές πολιτικής οικονομίας''.

Σε σχέση με τα ''αγκάθια'' της συμφωνίας υπογράμμισε:

Για την εξοικονόμηση των 2 δις ευρώ του δημοσιονομικού κενού, εμείς προτείνουμε μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η ΝΔ, όπως υποστήριξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην βουλή θα περιέκοβε αυτά τα χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία με άγριες περικοπές συντάξεων, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας, χωρίς τις 100 δόσεις για διευκόλυνση των πολιτών και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Το ότι δεν είναι στο τραπέζι αυτά είναι επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας. 

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παππάς μίλησε και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αποκαλύπτοντας ότι η προκήρυξη για αυτές θα έρθει μέσα στην εβδομάδα. 

Όπως δήλωσε: 

Σήμερα δημοσιεύεται και η τρίτη και τελευταία Υπουργική απόφαση, που «ξεκλειδώνει» την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα διαβούλευσης και έπειτα ένας μήνας για την καταβολή των φακέλων. Προβλέπονται κάποιες μέρες για τυχόν ενστάσεις και προχωράμε στις άδειες για το ελεύθερο σήμα που μεταφέρεται μέσω κεραιών σε πανελλαδική εμβέλεια.

«Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις άδειες με την μετοχική σύνθεση της DIGEA, καλό όμως θα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχωρίζονται από τον πάροχο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη», εκτίμησε. «Υπάρχει μια γενική αίσθηση αδιαφάνειας και θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει μια ρύθμιση που θα διαχωρίζει, επίσης, τις εταιρίες μέτρησης, τα media - shop και το τηλεοπτικό δίκτυο», κατέληξε.