Τον λόγο που παραμένουν οι πρόσφυγες στον Πειραιά αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Και αυτός είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κράτος δεν έχει πού να πάει τους πρόσφυγες από τον Πειραιά καθώς δεν υπάρχουν έτοιμες δομές. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας «ο Πειραιάς είναι μια προσωρινή λύση ανάσχεσης μέχρι να ετοιμαστούν οι χώροι». Πρόσθεσε δε πως «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν θα γίνει δομή προσφύγων». Όπως εξήγησε την τελευταία εβδομάδα οι ροές έχουν μειωθεί, σε αντίθεση με τους περασμένους μήνες που έρχονταν συνεχώς νέοι πρόσφυγες

«Η κινητικότητα περιορίστηκε την τελευταία εβδομάδα. Φεύγουν συνεχώς πρόσφυγες. Ήδη από σήμερα μεταφέρονται εκατοντάδες άνθρωποι για τους νέους χώρους σε Σκαραμαγκά και Οινόφυτα».  

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ δήλωσε μη ικανοποιημένος με βάση τους αρχικούς στόχους. 

«Μια άλλου είδους ανάπτυξη στον ΟΛΠ θα ήταν επωφελέστερη.Η κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού δέχτηκε να ολοκληρώσει τις 9 δρομολογημένες ιδιωτικοποιήσεις. Δεν ήταν στις προγραμματικές μας στοχεύσεις. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ιδιωτικποίηση με βάση τους αρχικούς στόχους.».