Για τις 3 το μεσημέρι είχε οριστεί το ραντεβού των Θεσμών με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να κλείσει η πολυπόθητη συμφωνία, ωστόσο αναβλήθηκε για άγνωστο χρόνο. 

Αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία να κλείσει η συμφωνία άμεσα καθώς στη συνέχεια οι επικεφαλής θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ

Τα σημαντικότερα αγκάθια που δεν ξεπεράστηκαν ούτε μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί οπότε κράτησε η διαπραγμάτευση της Κυριακής, είναι οι επικουρικές συντάξεις, το αφορολόγητο και τα «κόκκινα δάνεια». 

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Αλέξη Τσίπρα πάντως όπως από το πρωί αποκάλυψε το newpost.gr, ήταν σαφείς: «Θέλουμε την συμφωνία, άμεσα, ακόμη και τα ξημερώματα της Δευτέρας, όμως δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις». 

Ο υπουργός Επικρατείας πάντως Νίκος Παππάς μιλώντας στο Κόκκινο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. 

Σύμφωνα με τον κ. Παππά «η ελληνική πλευρά με τους δανειστές βρίσκεται σε σύγκλιση όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού». 

H Κομισιόν πάντως κατέγραψε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.